2 grunde til at du har svært ved at åbne dig

Har du svært ved at åbne dig i relationerne i dit liv? Holder du dig hellere lidt for dig selv i stedet for at vove pelsen ved at komme ud over rampen og involvere dig mere med andre mennesker? Hvis du har svært ved at åbne dig og søge nærhed med menneskene i dit liv, så kan det skyldes ,at du dybest ikke elsker dig selv og har det godt med at være det menneske, du er. Lyder det mærkeligt? Her får du 2 forklaringer på, at du ikke åbner dig i dine relationer.

 

Du føler dig utilstrækkelig

Hvis du ikke har det godt med åbne dig, så kan det skyldes, at du oplever, at din kerne eller dit dybeste væsen ikke er godt nok eller tilstrækkeligt. Du føler dig måske inderst inde uværdig til at være tæt på et andet menneske og til at blive lyttet til, blive accepteret, blive respekteret, blive taget alvorligt eller til at være betydningsfuld i et andet menneskes øjne. Hvis du ikke føler dig værdig til at fylde noget i et andet menneskes bevidsthed, så kan det ubevidst få dig til at krympe dig i andre menneskers selskab ved at du gør dig mindre end du egentlig er. Det kan komme til udtryk ved at du holder dig lidt for dig selv og lader være med at åbne dig alt for meget. Er det noget du oplever, så kan du arbejde med det ved at opsøge en psykoterapeut København. En psykoterapeut kan hjælpe dig ved at hjælpe dig til at forstå de mønstre, som er med til at skabe og bekræfte dig i opfattelsen af, at du ikke er vigtig i dig selv. Det kan hjælpe dig til at blive mere tryg ved at åbne dig.

 

Du frygter at blive dømt

En anden vigtig årsag til at du ikke åbner dig kan findes i, at du eventuelt er bange for at blive dømt af andre mennesker, hvis de finder ud af, hvem du i virkeligheden er. Måske ligger der inde i dig en frygt for, at dit væsen og dine beslutnnger i livet kan få andre mennesker til at tænke nedsættende om dig. Frygten for det bringer dig i kontakt med din egen sårbarhed og det får dig til at holde dig lidt for dig selv og være varsom med, hvem du åbner dig for – og hvad du åbner dig om. Ulempen ved at være en del af sådan et mønster er, at du risikerer ubevidst at være med til at bekræfte dig selv i den frygt du går rundt med i stedet for at udfordre den. For hvad nu hvis den ikke har helt hold i virkeligheden? Så går du glip af en masse positivt indhold i livet fordi du ikke undersøgte dine antagelser i dybden. Er det noget du gerne vil have støtte i, kan det have en gavnlig effekt for dig at hjælp hos en terapeut i København. Her kan du få konkrete redskaber til at blive mere tryg ved at åbne dig.Postet by TerapeutCoach via AdSet linkbuilding network