6 ting for parforholdet, der er bedre end parterapi

Når et parforhold er godt, sundt og livslangt er det ofte bygget op om nogle enkle principper. Hvis I har styr på dem, skal kærligheden nok holde til både hverdagens stress, vasketøj og de helt store kriser som ofte opstår. Vi kan samtidig varmt anbefale at gå i parterapi, vi I oplever problemer I ikke selv er i stand til at håndtere.

Her kommer de 6 principper

Vær en del af hinandens liv

En af de vigtigste ting i et parforhold er følelsen af at blive forstået og elsket. Venskab, nærhed og intimitet er det, der holder parforholdet sammen. Og det er en proces som konstant skal holdes ved lige, da vi konstant udvikler os som mennesker. Det gælder om at følge med i den andens inderste tanker, følelser og idéer, hvis man vil undgå at vokse fra hinanden.

Lyt til din partner, og lad dig påvirke

Lyt til hinanden og tag hinanden med på råd. Når vi lytter til hinanden vokser tilliden og respekten mellem partnerne og tillid er helt afgørende for et godt parforhold.
At lytte og forstå hinanden giver en følelse af fællesskab – af at I er makkere og virkelig ligeværdige partnere i forholdet. I er sammen om alle de store beslutningerne.

Vær respektfuld og samtidig ømhed

Hvis I kan holde fast i respekten for hinanden og ømheden overfor hinanden, kan jeres forhold holde til de fleste kriser. Men den ømhed og respekt, som I følte for hinanden i starten, kan drukne i svigt og sårede følelser.
Når I har konflikter eller skænderier så prøv at huske hinanden på, hvad I sagde, gjorde og tænkte, dengang I lige havde mødt hinanden. De minder vil sikkert kalde smil frem – og måske kan det endda også genoplive nogle af de samme ømme følelser I havde for hinanden dengang.
Tænk positivt om hinanden. Hvis jeres forhold er gået skævt, kan det være selvfølgelig være rigtig svært. Men tænk virkelig på, om ikke der er sider hos ham/hende, der fortjener din ømhed, og som du respekterer.

Brug hinanden i hverdagen

Lyt og tag partnerens parti, når han/hun bliver presset eller fx har haft et stort skænderi med chefen. Indføling, forståelse og medfølelse er ofte det vigtigste.
Hold øjenkontakt, lyt, og kom med små sympatiudbrud, som viser, at du er engageret. At mærke opbakning fra sin partner er en af grundpillerne i et lykkeligt parforhold. Og selv små dagligdags bemærkninger får jer til at føle jer værdsatte. Hvis du er fra Odense og søger en dygtig og kompetent parterapeut kan du læse mere om det her.

Gå på kompromis

forsøg altid at finde et kompromis som I begge kan leve med. Husk at være tolerante over for hinandens – uanset hvilke fejl I mener den anden har begået. Det er nemlig nøglen til at løse alle konflikter.
Lad endelig være med at hakke på din partner over småting som kan være ligegyldige – det ødelægger parforholdet.

Få  fælles oplevelser

Det er vigtigt at pleje fællesskabet og jeres fællesskabs følelse, hvis forholdet skal bestå og udvikle sig.
Dette kan bare være noget så almindeligt som at spise aftensmad sammen hver aften – uden at lade fjernsynet kører i baggrunden eller at tjekke sine mobiler.
En god idé er også at skabe fælles oplevelser på det mere personlige plan som eksempelvis drømme, som I er fælles om. Hvis I ikke har nogle fælles drømme og I eksempelvis bor i Århus kan det være en god idé at gå i parterapi. Parterapeuten kan ofte hjælpe med at rette op på de ting der går skævt i jeres parforhold.
 
 
 Postet by Jonas123 via AdSet linkbuilding network