Brugte biler til sag – Se hvad du skal kigge efter

Brugte biler kommer i mange forskellige modeller, størrelser, prisklasser og ikke mindst stand. Fordi en bil er af ældre dato betyder det ikke per definition, at den er en gammel (ok lidt gammel er den), udkørt eller grim. Det kan lade sig gøre at finde noget guld gemt rundt omkring hos brugtbilshandlere, både private men også af og til hos de forskellige bilhuse. Især ved sidstnævnte begynder det at blive sværere og sværere at finde et rigtig godt køb, men skal du bruge en nyere billig brugt bil, så er det bare med at læse videre her.

 

Hvad skal man være særligt opmærksom på ved køb af brugt bil?

Først og fremmest bør du tjekke om der er restgæld i bilen. Er der restgæld, kan du som køber risikere at hæfte for denne, hvis den ikke bliver indfriet – på trods af, at du ikke, som køber af brugt bil, har noget med denne gæld at gøre. Tjek derfor altid op på dette inden et eventuelt køb. Du kan tjekke for gæld i bilen på nummerplade.net, her kan du ligeledes se kilometertallet for seneste gang bilen blev synes desuden også hvis der har været anmærkninger mm. Er du i tvivl om bilens alder kan du også få alle informationer herom, ved at tage et smut forbi trafikstyrelsens hjemmeside. På nummerplade.net eller trafikstyrelsen er det også muligt at se seneste synsdato, såfremt bilen er blevet synet tidligere.

Derudover skal du kigge på driftsikkerheden for den eller de bilmodeller du kigger på. Der findes en lang række sider på nettet, hvor du kan undersøge både driftsikkerheden på bilerne, men også hvor du kan se udgifterne i forbindelse med eventuelle reparationer. Og en ting er helt sikkert, du undgår ikke at skulle bruge penge på service- og andre reparationer. Uanset om du kan klare det selv, eller skal have bilen forbi en mekaniker, så vil der være udgifter forbundet med dette. Valget af bilen bør også træffes ud fra et økonomisk synspunkt, det nytter ikke noget at bilen oftere holder parkeret i garagen grundet reparationer, end den er ude at køre på vejen. Mange nedprioriterer udseendet på bilen i forhold til pålideligheden. Er bilen udelukkende til transport eksempelvis til og fra arbejde vil det være umådeligt irriterende, hvis den mange dage ikke vil starte.

Udover ovenstående skal du gøre op med dig selv, hvilken type brændstof bilen kører på. Der er (kan være) ret stor forskel på både brændstoføkonomien, men i særdeleshed afgifterne på benzin- og dieselbiler. Finder man en model der er passende, så er det bare at vælge den. Med hensyn til sikkerheden bør man også altid vælge en model, som har scoret højt i de officielle tests fra Euro NCAP, som er det officielle bedømmelsessystem for biler i Europa – og her stilles højere og højere krav til bilernes formåen.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network