En Hörmann port er ikke bare en garageport

Sikkerhed, udseende, lyd.. Alt dette er noget som har betydning for dit valg af port. Derudover skal du også tænke på ventilation mm. Har får du en guide, sådan at du får en række fordele, som du bør være opmærksom på i forbindelse med køb af garageport.

Designet… er det noget man ser? 
Ofte ser man slet ikke designet på en port, når først den en monteret. Det er faktisk en positiv ting, da man så ikke synes den på nogen måde skiller sig ud. Med andre ord, den er som en integreret del af huset eller garagen. Det visuelle har meget mere at skulle have sagt end vi lige går og tror. Prøv en gang at kigge på garageporte rundt omkring, når du er ude at gå eller når kører en tur i bilen. Hurtigt vil du se, at de kommer i mange forskellige farver, mønstre og udformninger.

Sikkerheden skal også tænkes ind i en ny port
Børnefingre (også voksne fingre) har det med at komme i klemme. Mange porte fås med et fingerklemmesystem, som gør at man ikke kan få fingrene i klemme, når porten kører op eller ned. Derudover skal man ALTID spørge ind til faldsikring på porten. Faldsikring betyder, at porten ikke kommer bragende ned, hvis det skulle ske, at der er en fjeder eller wire der går i stykker. Det kan godt være det lyder som om det er nogle små ting, men i sidste ende kan disse små detaljer have stor betydning. Husk nu: Sikkerhed frem for alt!

Energi, kulde, lyd & andre gener
Ligesom i alt andet byggeri, skal man sikre at der ikke er kuldebro mellem metallet fra din port og ind i garagen, når porten er lukket. Er din garage eksempelvis opvarmet, kan en kuldebro medføre en forhøjet varmeregning. Tænk derfor dette med, når du skal have ny port. Er den nye port optimeret i forhold til kuldebroer, vil du også leve op til gældende regulativer på energiområdet.

Er din port sikret mod støj, eller i hvert fald støjdæmpende, kan (vil) du opleve større glæde ved brug af din garage. Der er intet så lækkert, som at kunne opholde sig i en garage uden at der er en masse udefrakommende støj. Desuden bør du også være opmærksom på støjniveauet ved åben- og lukning af porten. Vælg derfor en port, du kan holde ud at høre på, sammenlign gerne med andre. Prøv det gerne af inden du beslutter dig.  En anden ting er, at man også skal sikre sig at porten er fugtsikret. Det vil sige, at man skal sørge for, at der ikke trænger fugt ind, når porten er lukket. Uanset om det er en ledport eller vippeporte, er dette vigtigt!
Motor og sikkerhed
Motoren på porten er en ekstremt vigtig faktor. Sørg altid for at motoren er testet og godkendt. Prøveinstituttet, TÛV, tester efter meget skrappe regler, både klemmekraft og funktion. Eksempelvis funktion, der træder i kraft, hvis der holder en bil eller står en person. Sørg desuden for at have en forholdsvis kraftig motor, som kan holde til at køre porten op og ned. Mange gange.

Hvad med levetiden? 
I Danmark ser man ofte at garageporten sidder i 20 år eller mere. Det er i hvert fald ikke unormalt. Det er derfor vigtigt at porten er lavet af materiale, som kan holde til vind og vejr i mange år. Hvis materialet, porten er lavet af, kan suge vand, forkorter det portens levetid og desuden bliver isoleringsevnen væsentligt forringet.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network