Er 60\’er generationen ved at overtage Nordsjælland?

Når man tænker på nordsjælland, ryger tankerne for de fleste på store villaer og priviligerede familier. Det er i virkeligheden også reelt nok. Det er nogle af de højeste kvadrameterpriser i landet og mange velhavende familier er bosat i Nordsjællands kommuner. Jeg har drevet en min møbelbutik, Interieur & Design, i Birkerød i Nordsjælland i de seneste mange år. Det har været fantastisk at starte sin egen forretning og ikke mindst at opleve den positive attitude, folk har haft overfor mit møbelhus. Jeg kalder det et møbelhus, fordi det både er et showroom og en møbelbutik. Det betyder, at man ikke skal købe noget for at komme forbi og nyde de mange lækre installationer og flotte møbler. Man skal heller ikke nødvendigvis være kunstfanatiker, vi sælger også fine kvalitetsmøbler, uden at du skal trækkes igennem designerens livsforløb. Det er et forsøg på at kombinere inspiration og god service med et bredt og interessant udvalg.

Grunden til, at jeg stadig kan finde indretning interessant efter mere end 25 år i branchen, er blandingen af kunst og mennesker. Man skal altid følge med i de mest aktuelle udtryksformer, men man skal også være opmærksom på, at det er forståeligt og relevant. I øjeblikket oplever jeg et interessant skift i mine kunders præferencer. Det har igennem mange år været det minimalistiske og simple look, der har domineret. Nogle ville måske kalde det en kold indretning. Det synes jeg ikke som udgangspunkt, at det er. Når det er på plads, er det forfriskende at opleve flere farver i møbelbutikkerne rundt omkring i Skandinavien. Jeg har gået og grublet, om det simpelthen skyldes, at tressergenerationen har fået et tilbagefald til deres flippertid. Morocco puder og Morocco tæpper i alverdens farver er noget af det, jeg sælger mest af for tiden. Det er enormt fedt at opleve, hvordan farverne får mere plads i hjemmene.

Som tidligere nævnt kan man sagtens skabe hygge med simple og minimalistiske elementer, men folk har farver. Jeg tror, det er sundt, at ens hjem også har nogle farver. Vi har netop lavet endnu en bestilling af en masse marrokanske tæpper og puder. Derudover præsenterer Missoni Home også en masse spændende og farverige møbler med rolige mønstre. Den største bekymring, de Nordsjællandske flippere har, er hvorvidt det er tidsløst nok. Mit personlige råd er, at de ikke skal være nervøse for, at enkelte elementer i rummet får lov at lege lidt. Jeg synes tilmed, at det er vigtigt. En ny undersøgelse omkring farvers psykologiske påvirkning af mennesket viser, at både grøn, gul, blå og mørkerød kan sænke angst og stress markant. Det er relevant og udemærket at have i baghovedet, når man indretter sit hjem. Så velkommen til Nordsjælland flippere, jeg håber, at jeg ser meget mere til jeres farverige tendenser!

Med venlig hilsen,

René Breck

Interieur & Design – Hovedgaden 2 Birkerød, 3460.Postet by interieurdesigndk@gmail.com via AdSet linkbuilding network