Find den rigtige a-kasse til dit behov

Uanset hvilke arbejdsforhold du har, og om du er almindelig lønmodtager eller selvstændig, så kan det helt klart anbefales at være medlem af en a-kasse. Men det kan være utroligt svært at finde rundt i de mange forskellige a-kasser.

Nogle a-kasser er kun for specifikke brancher, hvor andre er åbne for alle kan melde sig ind i. Der kan være både fordele og ulemper ved at være i en a-kasse der er tilknyttet en bestemt branche.

Nogle af fordelene vil typisk være at de har langt større kendskab til din branche, og meget hurtigere kan hjælpe dig i arbejde igen.

Læs f.eks. mere om MA A-kasse her!

Yderligere så ser man også at a-kasser der er henholdt en bestemt branche ofte holder kurser og arrangementer for, at skabe bedre netværk blandt sine medlemmer, men også for at opkvalificere dem så de står bedre på arbejdsmarkedet.

 

Priser på a-kasser

Priserne på de forskellige a-kasser kan godt variere en del – dog koster det typisk mellem 400-500 kroner pr måned, men det kan også både koste mere og mindre. Uanset hvilken a-kasse som du er medlem af, så vil den månedlige ydelse du kan få udbetalt stadig være den samme. Det er nemlig statsreguleret, hvor meget man kan få udbetalt.

Derfor skal man kigge på, hvilke ydelser man får med udover selve ”dagpenge” delen. Der kan være en række ydelser, som du mener skaber yderligere værdi for dig som forbruger. Derfor er det svært for os at sige, at lige netop denne a-kasse vil passe godt hos dig.

 

Det er også en god ide at kigge på, hvor den pågældende a-kasse har kontorer henne. Hvis du forventer aktivt at benytte deres tilbud om f.eks. rådgivning, så er det ærgerligt at bo langt væk fra deres kontor.

Det er altså svært for os som rådgivere konkret at sige, hvad du skal vælge for en a-kasse, da det kommer meget an på dine egne behov.

 

Vi anbefaler derfor at du kigger på et par forskellige, kigger på deres priser samt hvilke medlemsfordele de har. A-kasser forhandler typisk også en lang række forskellige fordele for deres medlemmer på plads, så de f.eks. kan få xx-% rabat på hos forskellige forretninger osv. Det gør de for at skabe mere værdi for dine penge, og det er derfor en god ide at se hvilke fordele de forskellige a-kasser har, og hvad du vil få ud af at være medlem lige netop hos dem.

 

Yderligere så anbefaler vi at melde sig ind i en a-kasse allerede inden ud er færdig med at studere. Du kan typisk være gratis medlem eller få en stor rabat som studerende, og hvis du melder dig ind senest 1 år inden du afslutter din uddannelse, så kan du få dagpenge fra dag 1 efter, at du har færdig gjort dit studie.Postet by simon-nielsen via AdSet linkbuilding network