Gode rejsetips til dig, der vil til Skotland

Skotland byder på nogle af de smukkeste og naturrigeste områder i det nordlige Europa. Her er der plads til både at trække vejret og nyde en aktiv ferie med vandring og anden aktivitet. Skotland er dog også meget mere end bare natur. Landet byder ligeledes på storbyer som Glasgow og Edinburgh, der med deres shopping muligheder og kulturelle seværdigheder, tilbyder de rejsende lidt af hvert. Byerne, med deres gotiske stil, ligger ligeledes rammer til et fantastisk natteliv, der lokker flere tusinde unge ferierejsende til, hvert år.

Oplev Skotlands smukke natur under rejsen

Transportmulighederne til Skotland er ikke ligeså store som f.eks. til England. Det er derfor typisk fly der er det foretrukne transportredskab, når der skal rejses til kiltens land. Her flyver næsten alle store flyselskaber, og en række lavpris, til bl.a. Aberdeen, Edinburgh og Glasgow, direkte fra København. Rejsetiden er omkring 2,5-3 timer. Når du er er kommet frem, er der rig mulighed for leje af bil og rejse med tog. Bilen er måske praktisk, men vi anbefaler helt klart, at du tager toget. Mange af Skotlands jernbanelinjer går nemlig igennem naturskønne områder, som man simpelthen bare ikke får set, hvis man kører i bil. Desuden er Skotlands vejnet ikke så udbygget som så mange andre, og du slipper for at køre flere hundrede kilometer på venstre side af vejen.

Praktisk at vide: Rejsen til Skotland kræver ikke noget visum, hvis du er dansk statsborger. Det er desuden vigtigt, at du husker dit blå EU-sygesikringskort, der både dækker læge- samt hospitalsbesøg, hvis nu uheldet skulle være ude på en vandretur i det skotske højland.

Besøg Glasgow og Edinburgh

De to storbyer Glasgow og Edinburgh ligger kun omkring et times togrejse fra hinanden, og de er begge nogle af de klart største turistattraktioner i Skotland. Edinburgh er blandt andet en af de byer, som er meget kendt for sin arkitektur, restauranter og kulturelle seværdighede, hvorimod Glasgow er rigt på blandt andet musik og kunst. Her er et kæmpe antal klubber og spillesteder, der tilbyder alt lige fra hip hop, pop og rock. Om natten huser disse diskoteker og natklubber ofte byens mange studerende – over en halv million af byens indbygger er nemlig under uddannelse. Er man mere til natur og idyl, så har de to byer også det tilfældes, at de begge ikke ligger langt fra både natur i form af bjerge og nationalparker – bl.a. Lock Lomond. Har man en smag for gastronomi, så har Edinburgh et stortal af anderkendte restauranter – blot en tur ned af shoppingsstrædet fra centrum vil resultere i et overvældende antal af 4-5 stjernede gastronomiske oplevelser. Byen har hele fem Michelin-stjernede restauranter, men du skal bestille bord i god tid, hvis du vil have plads. Vil man videre i landet, så er Edinburgh og Glasgow også de steder, man skal tage af sted fra, hvis man skal med tog. Her kan man køre op igennem Skotlands højland videre til det smukke Isle of Skye. I dette område kan man blandt andet få nogle af Storbritanniens største bjerge og smukkeste natur at se.

Isle of Skye

Isle of Skye ligger ved Skotlands vestlige kyst og er beboet af ca. 9.200 indbyggere. Dette er et af de smukkeste steder i Skotland og består af flotte bjerge, idyllisk natur og i det hele taget bare af et fantastisk og betagende sceneri, som tiltrækker hundredtusindvis af turister hvert år. På Skye kan du opleve Lyshuset Stevensons, som blev bygget i 1909 og har en fantastisk udsigt ud over de store klipper, der danner en fantastisk mur mod Atlanterhavet. Derudover har du mulighed for en fantastisk vandretur på Red Hills, der med sin utrolige højde på 738 meter har emmer ud i en afgrund med en skælvende smuk udsigt over Cuillin Ridge og Bla Bheinn. Red Hills er så ofte blevet kaldt Skotlands svar på Gran Canyon.

Skal du slukke tørsten efter bjergvandringen? Så bør du helt klart tjekke Edinbane Inn ud. Edinbane Inn er en historisk pub, som har en ægte britisk atmosfære og er den bedste pub på Skye. Skye byder desuden også på en række restauranter, der tilbyder de bedste af det bedste fra under havoverfladen. Apropos hav – vidste du, at Skotland rent faktisk har nogle af de bedste strande? Du kan blandt anden bade ved Coral Beach og vandre langs det smukke hav. Tager du til den nordøstlige del af øen har du mulighed for at opleve Kilt Rock, som er et vandfald der udspringer fra en klippe på en højde af 200 meter, og er et af Europas højeste vandfald.

Kort sagt; Skotland har alt for enhver smag lige fra natur, bjerge og hav til natklubber, kulturelle oplevelser og gastronomi. Skotland er helt klart et af de steder, som man skal besøg før man dør, og det er helt sikkert dét sted i Europa, med den smukkeste natur og mest fantastiske sceneri.Postet by jjdenmark via AdSet linkbuilding network