Granitskærver – giver haven nyt liv

Granitskærver

Granitskærver er en god måde at få piftet sin have, sine bede eller endda sin indkørsel op. De fås i mange forskellige farver og størrelser. Mange virksomheder har i dag specialiseret sig i, at levere denne type produkter til dig som forbruger. Det er gjort så nemt som overhovedet muligt. Find blot en webshop, som sælger billige granitskærver, bestil og vent på levering.

Disse små sten af granit findes, som tidligere nævnt, i flere forskellige farver. De mest normale er grå, antrasit, sorte og lys grå. Der findes dog også en række andre farver, blandt andet blå.

Fordele ved at bruge granitskærver

Først og fremmest giver det et vildt flot udtryk i haven, i indkørslen, langs huset – eller hvor de nu skal bruges. Uanset behovet du har, er der helt unikke fordele ved at gøre brug af granit. Den største af dem alle, og den som langt de fleste hus- og haveejere sætter pris på er, at det i stor stil hæmmer ukrudt i at gro. Med en belægning på kun 3-5 centimeter kan du som haveejer, mere eller mindre slippe for at luge ukrudt i bedene konstant. Som sagt er de hæmmende for ukrudt, og der skal ikke bruges ret meget tid på at ordne bede mm. længere – desværre kan man ikke love de udrydder ukrudt fuldstændigt.

Bruger man granitskærver i stedet for ex fliser i haven, er der den fordel, at vandet hurtigere vil synke ned i jorden og dermed komme væk fra huset. Det er vandet let kan passere gennem de forskellige jordlag, gør at man kan undgå at vandet bliver ledt ind mod huset, er der kælder i huset, vil mange ofte opleve fugt dernede – dette kan i nogen grad undgås ved ikke at have fliser, som belægning.

Bruger man granitskærver i sin indkørsel har man også her en række fordele, som man ikke har med fliser. Først og fremmest bliver skærverne ikke “grimme” på samme måde, som fliser bliver efter en årrække. Nogle vil også mene at det ser pænere ud, det vil vi dog lade være op til den enkelte at vurdere. Granitskærver har en meget høj slidstyrke, og holder utroligt mange år, og de har en god størrelse således sætter de sig heller ikke fast i bilernes dæk.

Anden brug af granitskærver

Over de seneste år er det blevet utroligt populært at dekorere haver med granitskærver. Det er reelt set kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan det kan komme til at se ud. Farver, størrelser og andet er op til den enkelte at vurdere, hvad der passer bedst, men de egner sig godt til at at lave stier i haverne eller endda skabe en have i japansk stil, som man ikke ser ret ofte – i hvert fald ikke i Danmark.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network