Hvad er det bedste hundefoder?

Hundefoder

Der er generelt delte meninger omkring hvad der fungere bedst som hundefoder, men jeg vil herunder give nogle af mine råd videre. Der findes generelt en masse modstridende råd på nettet omkring hundefoder osv., så det kan godt være svært at finde hoved og hale i det hele, men jeg vil her forsøge at give et lille overblik. Som udgangspunkt må man jo gå ud fra at alle hundeejere ønsker deres hund det bedste mad, da de jo som bekendt betegnes som menneskets bedste ven og bør behandles derefter.

Hundeejere køber alt lige fra tørfoder, ”vådt” hundefoder fra dåse, rester fra aftensmaden etc. Nogle går meget op i at købe budgetvenlige produkter mens andre hundeejere går meget op i at hundefoderets indhold er videnskabelig dokumenteret med sunde ting såsom kornprodukter, omegafedtsyre osv, som gavner hunden. Der er som sådan ikke noget i vejen med nogen af tingene, så længe man har for øje at hunden får noget sundt og varieret mad.

Det er vigtigt at understrege at ingen hunde er helt ens. For eksempel kan hver hunds energibehov varierer utrolig meget alt afhængig af hundens størrelse, aktivitetsniveau, muskelmasse og andre parameter. Man kan dog finde information omkring det meste hundefoder, så man har et praj omkring foderet passer til ens egen hund eller ej. Aktive hunde har eksempelvis langt større brug for kvalitetsfoder, både med hensyn til mængde og tidspunkt for indtaget. Det er sådanne ting som kan mærkes på en hunds velbefindende, hvilket jo er ærgerlig for en hund som normalt elsker at være aktiv. Det kan sammenlignes med mennesker når vi ikke får nok søvn. Det er en rigtig god ide med aktive hunde overveje fedt og protein indholdet i foderet, da det har stor påvirkning.

Danske hundeejere køber som reelt tørfoder til deres hunde, hvilket er et fuldkost hundefoder. Det er der sådan set rigtig god logik i, da tørfoderet indeholder alle ingredienser samt vitaminer og mineraler, som er nødvendige for hundens næring. Dermed er hunde ejerne ikke nødsaget til at fordre hunden med yderligere mad. Det består samtidig af en kombination af animalske og vegetabilske råvarer som let kan fordøjes af hunden hvilket er utrolig vigtigt så den ikke bliver generet.

En god tommelfinger regel er generelt at holde godt øje med hundens adfærd og udseende. Nogle af de områder som man kan holde øje med i forhold til er om hunden mon får den rigtige næring er ved at kigge på pelsen. Ser pelsen sund ud? Ser den fedtet eller tør ud? Skæller pelsen? Hvis den du kan nikke genkende til nogle af punkterne kan det sagtens skyldes dens hundefoder. En anden ting som man skal være opmærksom på er hundens vægt. Ser den normal, tyk eller tynd ud? Er dens ribben og knogler tydelige? Eller kan man slet ikke mærke hofter, rygrad eller ribbenene så kan man være sikker på at hunden enten får for store mængder hundefoder eller simpelthen forkert hundefoder. Sidst men ikke mindst kan man se på hvorvidt hunden har normal afføring og dets hyppighed. Det skal meget gerne forgå 1-3 gange om dagen, alt afhængig af hundens aktivitetsniveau.

Tags: Hundefoder, Foder, Foder til Hunde, HundemadPostet by Moeller via AdSet linkbuilding network