Hvad er et hjælpehoroskop & stjernetegn

Hvad er et hjælpehoroskop

 
Hjælpe horoskoper??
Som nævnt i vores tidligere artikler, så er der Radix, som er roden og hvor forståelsen og betydningen baserer sig på de hjælpe horoskoper, der er under roden. Her skelner man mellem et progressivt horoskop og et transit horoskop. Det progressive er om at man kigger frem i tiden efter en formel hvor 1 dag = 1 år. Et transit horoskop handler om hvor planeterne står på det tidspunkt, som man ønskler at undersøge. Her er man nødt til at have et stort bagkatalog og praktisk viden. Der ud over er der en masse andre typer hjælpehoroskoper. De mest kendte er Solar horoskop og lunar horoskop og en række teknikker som man kalder Profektioner og Direktioner. Også her er der forskellige grader, hvor man skelner mellem primær, sekundær og tertiær direktion. Især direktionerne benytter man sig meget af stadig, mens profektionerne ikke er så anvendte længere.

Et horoskop består af symboler

 

Når man vil ind i denne videnskab skal man lære at kende de vigtigste elementer i symbolikken. Det vil sige planeter, stjernetegn og huse. Her arbejder man lidt forskeligt i Østen i forhold til Vesten. I den indiske metode baserer man sig på firkantede, mens man i Vesten som udgangspunkt bruger runde tegninger. Planetlæren har ændret sig som flere planeter meldte sig på og af banen. Her er Uranus og Neptun kommet med, medens Pluto først var på og siden fået ændret sin rolle efterhånden som dens status ændrede sig.
Stjernetegn er en opdeling af himlen på tolv, som de fleste kender. Det er baseret på stjernehimlen og defineret ud fra årstiderne. Dette gælder i Vesten og kaldes en tropisk Zodiak. Det starter i forårspunktet som så er nul grader – og er Vædderen. Derefter bevæger det sig langsom baglæns set ud fra fixstjernerne – og denne teknik hedder præcession.

12 stjernetegn der skal understøttes

I Østen og i særdeleshed Indien benytter sig af siderisk zodiak og er defineret i forhold til fixskjernerne.
Det er vigtigt at sige at i takt med tiden er der kommet en forskel på den vestlige og østlige aflæsning og dermed fortolkning, da de ikke bevæger sig på samme måde og dermed er forskudt i forhold til for 2500 år siden.
Dernæst er der huse – læs mere her om forskellige huse.

 

Tydning og betydning

Aflæsningen af et horoskop baserer sig på et paradoks, der kan sammenlignes lidt med den videnskabsteoretiske tilgang kaldet Hermeneutikken. Her arbejder med ud fra en Hermeneutisk cirkel og handler om hvordan helheder er bundet sammen af en masse enkeltdele der påvirker hinanden – men også som helhed giver noget der er større. Denne del af det videnskabsteoretiske har vundet indpas i blandt andet arbejdet med syge. Her bruger læger og sygeplejersker meget mere den tilgang om at for at få den bedste behandling – skal ALLE aspekter af den person der behandles med. På samme enkle måde er det med stjernetegn. Det kan godt minde lidt om den leg man leger oppe i hovedet om hønen eller ægget – for hvad kom egentligt først? Det sjove er ikke at det er svaret der er vigtigt, men metoden. At man erkender at tingene er forbundet, At delene er vigtige for helheden – og ikke mindst at man uanset om man er læge eller astrolog har øje får den mindste detalje.

Astrologi er videnskab og kunst

Den korrekte aflæsning

Den metode som er forfinet og specialiseret gennem mange, mange tusinde år er det vi kalder for tydningskunst. For det er kunst når der skal males med den store pensel og de fine strøg, læses mellem linjerne og samtidig trække sig helt væk fra billedet – og se om helheden er retvisende – eller en detalje skal korrigeres. Træningen går nemlig især på et aflæse et horoskop i sin helhed. Det kommer til udtryk i såvel dagens Horoskop som årets Horoskop.Det bliver bare mere paradoksalt at det jo netop ikke er noget man læser sig til – men gennem øvelser og øvelse – gennem et helt liv. Det er som al kunst både et håndværk som trancenderer og ophøjes til kunst, når man gennem supervision fra de helt store har samlet de magiske drys, der giver astrologen sin helt egen signatur.Postet by Mean_dude via AdSet linkbuilding network