Hvad er VPN (Virtual Private Network)

Hvad er VPN til? Da VPN’er er i stigende grad blevet en snak i byen blandt web fællesskaber, bør du vide: Hvad bruger man VPN til? Og hvorfor bør du have en?
Kort sagt, en VPN forbindelse er et must-have hvis du er bekymret for din sikkerhed online.
Er du en del af “Jeg har ikke noget at skjule” klubben? Jamen, som du vil opdage længere ned i dette indlæg, bare ved at have en e-mail konto udsætter du dig selv for flere risici end du måske kan forestille dig.
Når du er online, handler det ikke om hvad du vil skjule men hvad andre vil finde ud af om dig og dit personlige liv. Bare fordi du er online, kan de samle en masse personlige informationer om dig.

Hvordan Virker VPN?

Først og fremmest, lad os prøve at forstå hvordan en VPN forbindelse virker, et vigtig trin i at forstå alle fordelene venter på dig.
Udtrykket VPN står for Virtual Private Network. I bund og grund en serie computer netværk sammen over internettet.
Kort fortalt, når du opretter forbindelse til internettet via en VPN, omgår du serveren af din ISP (Internet Service Provider). I stedet kan du oprette forbindelse gennem en anden server som kan være lokaliseret i dit land eller hvor som helst i verdenen.
Som et resultat, vil din rigtige IP adresse være skjult, og den som er tildelt af VPN serveren vil vises istedet. Vigtigst af alt, vil al din trafik blive krypteret så ingen kan snuse i din personlige affærer.
I tech lingo, er det kendt som en “VPN tunnel.”
Lad mig forklare det med et simpelt eksempel.
Prøv og forestille dig at du kører din bil og af en eller andet grund, beslutter en trafikkontrols helikopter at følge dig. Du er helt udsat. Ligegyldig hvad du gør eller hvor du kører hen, så er du helt synlig. Men hvis du nu kører ind i en tunnel? Så er det en helt andet historie. Helikopterpiloten kan blive ved med at flyve rundt så længe han vil, men der er ingen måde han kan komme ind i tunnelen på. Hvad der sker inde i tunnelen er kun for dine øjne og dine alene.
Så komfortabelt kan en VPN forbindelse gøre dig.
Selvom det kan være indviklet af drive en VPN forretning, så er det nemt for dig drage til fordel af tjenesten. Du behøver ikke have kendskab til noget teknisk jargon – at være nørd er ikke påkrævet.
De bedste VPN udbydere, som ExpressVPN og Hide My Ass, har skabt software som gør det utrolig nemt at bruge en VPN. Med kun 1-klik er dit privatliv beskyttet.
Selvom du måske finder utallige tilbud om gratis VPN tjenester, er disse meget upålidelige og tilbyder ikke tilstrækkelig beskyttelse. De bedste og mest pålidelige VPNs på markedet vil koste dig et par dollars om måneden. Med sådan en lille omkostning, er der ingen pointe i at sætte sikkerhed og dit privatliv på spil.
Men lad os se alle fordelene som du kan nyde når du abonnere på en af de bedste VPN tjenester.

Hvad er VPN til? Fordele ved at benytte en VPN forbindelse

Bruger du internettet, ligegyldig hvad årsagen er, så er du udsat for risici. Det er der ingen tvivl om. Snowden case afslører problemets omfang.
Men hvis du synes dette eksempel er for ekstremt og ikke har noget med dig at gøre, så tænkt på hvad der er sket med internet-forbundet legetøj. Det var chokerende for mange forældre at opdage at internet-forbundet legetøj udgør en risici for privatlivet, da det indsamler data fra børn. Hvordan denne data vil blive brugt er uklart, men idéen alene er ret skrammende.
Pointen er ganske ligetil: Det øjeblik du får adgang til nettet, er du udsat for fare som krænkelse af privatliv, identitetstyveri, netbanks svindel, regeringsovervågning, kreditkortsvindel og listen fortsætter.
Alle disse problemer kan måske bare være en plage men ofte involverer de juridiske spørgsmål eller vil koste dig en masse penge.
Du kan forhindre alle de ovennævnte ved at beskytte dit internet privatliv via en VPN forbindelse.
Det her er hvad en VPN er til og hvorfor du skal bruge en:

# 1 Hvad er VPN til? Beskyttelse af dit online privatliv

Når du opretter forbindelse til internettet via en VPN udbyder, vil din rigtige IP adresse være skjult. Din rigtige IP adresse vil blive erstattet af en tildelt IP af den server du bruger.
For at give dig et eksempel: Hvis du er i San Francisco men du opretter forbindelse til en server i LA, vil det fremstå for hjemmesider og hackere at du lokaliseret i LA. På samme måde hvis du vælger Japan, så er du officielt tilslutter fra Japan selvom din rigtige placering er tusindvis af kilometer væk.
Når din rigtige IP adresse er skjult, vil din identitet og dit privatliv være beskyttet fra hackere.

#2 Hvad er VPN til? Øge din online sikkerhed

Kan du huske tunnel illustrationen? Når du er forbundet via en VPN forbindelse, vil al din data forblive hemmeligt. Ingen kan snuse rundt i det.
Har du nogensinde bemærket at hver gang du søger efter en produkt, en ferie destination eller andet, er det kun et spørgsmål om tid inden du får en masse bannere og pop-up reklamer med alt hvad du har søgt efter? Er det bare tilfældigt? Det tror jeg ikke.
Alle dine data på nettet er sporet og bruges til at forstå din vaner. Virksomheder bruger disse data til at sende dig målrettede annoncer. Men de samme data kan opfanges af cyberkriminelle, statsorgisationer og ondsindede mennesker. Risikoen er høj.
Prøv og tænk på hvor meget personlig information omkring dit privatliv kan blive indsamlet bare ved at hacke din e-mail. Og en masse information sendt via e-mail kan være ret så sensitive.
En sikker og pålidelig VPN forbindelse vil skjule al den information. Dataen vil være krypteret, hvilket betyder at selv om en hacker får fat i din oplysninger, vil det være umuligt at læse og derved ubrugeligt.
Med en VPN vil dit privatliv forblive privat.

#3 Hvad er VPN til? Sikker tilslutning til offentlige WiFi

Hvor ofte bruger du en offentlig eller gratis WiFi forbindelse? Vi bruger allesammen gratis WiFi når vi kan, især når vi rejser eller er ude på vores favorit restaurant eller café.
Vidste du at offentlige WiFi hub-spots er hackernes favorit fiskested? WiFi hubs er meget usikre og ubeskyttet. Da de ofte er gratis vil ingen investere penge i at sikre dem. Hackers opretter endda selv falske WiFi hotspots bare for stjæle din data.
Hver du opretter forbindelse til et offentlige WiFi netværk, ved du aldrig hvem der kigger på din data, medmindre du beskytter dig selv ved at benytte en VPN forbindelse.

#4 Hvad er VPN til? Beskyttelse af din bærbare enhed

Jeg er sikker på at du er ret forsigtig med at beskytte din computer derhjemme. Du foretager dig sikkert et jævnligt cleanup, installere antivirus program og så videre.
Men hvad med din smartphone eller tablet? Har du antivirus installeret på der?
Mange af os føler ikke dem samme trang til at beskytte vores mobiler som med vores bærbare eller stationære computere. Det gør disse enheder meget sårbare og da de er blevet en af de fortrukne måder at komme online på, er risikoen for privatlivet og sikkerheden blevet utrolig høj.
De bedste VPNs på markedet har specifikke apps til både Android og iOS, som gør det at beskytte din mobil så let som at gå tur med hunden.

#5 Hvad er VPN til? En bedre online shopping oplevelse

Vi har lige nævnt ovenfor at alle dine aktiviteter online bliver overvåget. Online butikker er også interesseret i din aktivitet, og de bruger den til deres fordel.
For eksempel, hvis du shopper online efter en flyrejse, er det normalt for hjemmesider at øge priserne når du leder efter flyrejser. Din søgning er en signal til dem at du rigtig gerne vil have billetterne og at du muligvis er villig til at betale lidt højere priser for at få dem.
Hvis du handler online via en VPN forbindelse, vil virksomheder ikke have denne infomation om dig, hvilket giver dig en bedre chance for at finde de bedste priser.
#6 Hvad er VPN til? Undgå geografiske begrænsninger
Nogle hjemmesider eller deres indhold kan være reserveret for brugere i specifikke lande.
For eksempel, hvis du har en US Netflix konto men gerne vil se Netflix når du er udenfor US, så går den ikke. Hvis du er afhængig af Spotify men er i et land hvor tjenesten ikke er tilgængelig, så kan du også glemme din musik. Geo-Location vil blokere din konto.
Det samme er sandt når du er i lande med høj censur. Prøv at bruge Facebook mens du er i Kina, her vil du hurtigt opdage at det ikke virker.
En VPN forbindelse kan garantere dig adgang til alle disse hjemmesider og det indhold som du skal bruge. Husk at du kan fake din IP adresse, så det virker som om du er forbundet fra det land hvor din favorit hjemmeside eller indhold er tilgængeligt. På denne måde kan du nemt geo-fuppe lokaliserings-restriktioner.

#7 Hvad er VPN til? Sikker downloading af BitTorrent og P2P filer

Advarsel: Denne praksis kan involvere overtrædelse af ophavsretter, så det kan ikke anbefales.
Men hvis du er helt vildt afhængig a Torrent downloading, så kan en VPN skjule din aktivitet og forhindre juridiske problemer. I det tilfælde, er du nød til at vælge højt pålidelige VPN udbydere med en stærk “no logs” politik. Det kan du læse mere om vores no log VPN her.

Hvad er VPN til? Konklusion af VPN forbindelser

Fandt du ud af hvad VPN er til?
Som online ricisi bliver ved med at stige, er en VPN forbindelse ved at blive mere og mere nødvendigt for alle internet brugere.
Hackere øger deres aktivitet, offentlige institutioner er mere interesseret i dit privatliv, marketingfolk prøver desperat at sælge dig ting – alle disse kan blive en reel irritation, og i nogle tilfælde kan det blive en dyr fornøjelse at fixe.
De bedste VPNs på markedet tager ganske rimelige priser. Din internet sikkerhed og online sikkerhed kan blive beskyttet for så lidt som $5 om måneden (Hidemyass), eller endda mindre.
Find de bedste VPN Anmeldelser til alle typer brug lige her.Postet by pasin08 via AdSet linkbuilding network