Hvilke nye lån kan man optage?

Hvis man står i den uheldige situation, at man er nødt til at låne penge, så er det meget vigtigt, at man sørger for at overveje fordele og ulemper ved sådan en løsning. Der findes nemlig mange typer lån, der alle har sine faldgruber, hvis man ikke er yderst opmærksom. Der er forskellige betingelser, gebyrer, renter og meget mere, der kan komme bag på en, hvis man ikke har gjort sig umage for at sætte sig ind i disse.

Herunder har vi samlet tre eksempler på låntyper.

Det almene banklån

Står man og ønsker et større lån, til f.eks. forbrug, køb af bil eller måske indskud til bolig, så er et banklån nok den bedste og mest brugte løsning. Renterne er lavere end de hurtigere løsninger og man kan stole på sin bankrådgiver. Men man skal være forberedt på, at det er en lang proces, hvor man skal fremvise bunker af dokumentation og have masser af møder med sin bankrådgiver. Det er noget, der trækker tænder ud i det lange løb og man er ikke engang sikker på, at banker godkender ansøgningen.

Hvis man er unde 25 år gammel, så bliver det endnu mere besværligt, især hvis man også er så uheldig at have gæld. Banken kan kræve indsigt i ens økonomi et år tilbage eller mere, for på den måde at skabe sig et overblik over lånerens økonomi og vaner. Ud fra dette laver de deres vurdering og træffer beslutningen.

Lån fra familie og venner

Hvis det er et meget lille og akut lån, så kan det være en løsning at låne privat. Det vil sige, at man simpelthen låner af sin familie eller af sine venner. Det har sine fordele at låne således, især fordi man ofte kan slippe for bekymringen om renter og gebyrer. Der er ingen juridiske betingelser, så man ender ikke med at blive ruineret. En familie vil næppe have noget imod at låne én penge, hvis det virkelig er nødvendigt. Det drejer sig oftest om mindre beløb, som man hurtigt kan betale tilbage og derfor bliver der ingen problemer med lånet.

Det er dog ikke ufarligt, da det kan få forholdet til familien og vennerne til at tage en uheldig drejning. Alt for ofte har man set at den, der optager lånet ikke bruger pengene på det, som der var aftalen. I stedet bliver de brugt på shopping og byture. Det er respektløst og skaber naturligvis en masse gnidninger, som i sidste ende kan ende med at koste venskaber og familieforhold.

Derfor er det vigtigt, at man træffer præcise aftaler, hvis man låner privat. Det er nødvendigt, hvis man vil sikre sig mod ubehageligheder.

Det nye lån – kviklånet

I de senere år er det blevet yderst populært at optage kviklån. Der er samtidig kommet en masse nye lån på markedet. Grunden dertil er, at man kan ansøge, blive godkendt og modtage pengene indenfor ganske få dage eller måske endda timer. Desuden behøver man ikke dokumentere sin indkomst og meget mere for långiveren. Man sender en sms eller ansøger på deres hjemmeside, godkender betingelserne og kan så ellers vente på pengene. En af de ting, der virkelig har gjort kviklånet populært, er at man kan låne selvom man såt i RKI. Hvis ud vil se en oversigt over udbydere og sammenligne dem, så klik her.

Det er naturligvis ikke uden risici. Kviklån har fået et dårligt ry takket være programmer som Luksusfælden og de uansvarlige mennesker, der deltager deri. Det er dog ikke kviklånets skyld, men deres egen uansvarlige vaner. Alle lån er farlige, hvis man ikke overholder betingelserne.

Men hvis man har en økonomi, der normalt er stabil og sund, så er der intet der afholder en fra et kviklån, hvis situationen kræver det. Man skal blot sørge for, at holde aftalerne og betale til tiden. Så undgår man de høje renter.



Postet by idajorgensen via AdSet linkbuilding network