Hvorfor er parterapi så svært at komme i gang med?

For mange par er parterapi ikke noget man taler om. Emnet er ømtåligt og mange sætter lighedstegn mellem det at gå i parterapi med et dårligt parforhold. Men det er en myte og har slet ikke hold i virkeligheden. Heldigvis er flere begyndt at bruge parterapi forbyggende – altså som et middel til at skabe et bedre parforhold, inden problemerne og konflikterne begynder at udvikle sig.

Hvordan finder man en dygtig terapeut?

Hvis I overvejer at gå i parterapi er der som udgangspunkt nogle tommelfingerregler som er gode at følge. Det er nemlig vigtigt for terapiforløbet at I finder en parterapeut, som passer til jeres temperament og kemi. Faktisk er kemi noget af det allervigtigste. Derfor er det en rigtig god idé at tage en snak med terapeuten inden i booker en tid. Ved en kortere telefonisk snak har I nemlig mulighed for at vurdere om den pågældende terapeut forstår jeres situation og det I gerne vil have hjælp til. Derudover har I mulighed for at undersøge, om I begge føler der er kemi imellem jer.

De fleste har et tilbud om en gratis samtale

Uanset hvor i landet i har bopæl, så bør der være mulighed for at få en telefonisk snak om jeres problemer og de udfordringer i oplever. Der er ikke tale om en længere terapeutisk udredning, men en kortere snak om det der optager jer. Hvis terapeuten slet ikke vil tale med jer og bare fokusere på at lægge en aftale i kalenderen, bør I overveje at finde en anden – uanset om I bor i store byer som København, Århus eller Odense, eller om I bor i en mindre provins et sted i Jylland.

Parterapi kan handle om mange ting

Man kan tale med en parterapeut om stort set alle de udfordringer man kan komme ud for i forholdet. De mest almindelige ting er dog:

  • Utroskab
  • Konflikter
  • Skænderier
  • Jalousi
  • Dårlige mønstre

Mange tror fejlagtigt at en parterapeut skal løse problemerne og få dem ryddet af vejen. Men parterapi er i høj grad en slags hjælp til at kun hjælpe sig selv, forstået på den måde at I ofte enten vil få nogle værktøjer I kan arbejde videre med derhjemme, eller opnå en ny selvindsigt som i høj grad modvirker lysten til konflikter.

Når man har fået disse nye indsigter og viden omkring det der ofte skaber problemer i relationen, bliver det ofte meget lettere at undgå at falde tilbage i de gamle vaner og dårlige mønstre. Nogle gange kan parterapi selvfølgelig også handler om et helt konkret problem i parforholdet eller måske blot at få hjælp til at gennemføre en vigtig snak.

Men parterapi er ikke farligt og det skaber ikke problemer som ikke allerede lægger og luren under overfladen. Så anbefalingen herfra er at kaste sig ud i det – I kan højst blive klogere på hinanden og på parforholdet.

Atiklen er skrevet med inspiration fra denne artikel fra Lovecastlisting.dk

 Postet by Jonas123 via AdSet linkbuilding network