Lånemuligheder online og lånemuligheder i banken

Når mange danskere i dag søger et lån har de op til flere lånemuligheder. Der er muligheden for at få et banklån, som man har kunnet i flere årtier. Flere og flere har dog valgt banken fra. Det skyldes bankernes ageren i forbindelse med Finanskrisen i 2008.

Her handlede mange banker og bankansatte uansvarligt i deres stræben efter profit. Det betød, at mange banker i Danmark var ved at kollapse og krakke. Kun statens indgriben og hjælp med mange forskellige bankpakker reddede bankerne. Bankpakkerne tilførte bankerne kapital, så de kunne overleve. Disse bankpakker var forbrugerne med til at finansiere over skattebilletten.

Derfor overraskede det også mange danskere, når de efterfølgende søgte lån i banken, at kassen var lukket i for de fleste almindelige danskere, selv om der ingen risici var ved lånene. Lånemuligheder var blevet ret begrænsede. Når bankerne begrænsede lånemulighederne for den almindelige bankkunde, var forklaringen, at bankerne nu skulle konsolidere sig.

Hermed begrænsede bankerne lånemuligheder for mange. Det betød, at mange danskere søgte lånemuligheder andre steder. Her bød online låneudbydere sig til med deres mange lån og mange lånemuligheder.

Den danske forbruger skulle nu til at vænne sig til et nyt koncept og mange nye lånemuligheder. Nu blev man tilbudt sms lån og kviklån. Lån penge 30 dage. Tag et lån i 30 dage. Hvis du betaler tilbage efter 30 dage, så er lånet rente- og gebyrfrit. Du kan låne penge gratis i 30 dage. Det var en helt ny verden, der åbnede sig for mange. Man kunne nu få lån uden sikkerhed. Det betød naturligvis, at det generelt var lettere at få et lån, når man ikke skulle stille nogen form for sikkerhed. Man skulle heller ikke finde en kautionist, der ville stå inden for gælden. Det var bare blevet meget lettere at låne penge.

Med de nye lånemuligheder ændrede lånernes adfærd sig også. Lån små beløb blev nu helt almindeligt at låne. Når man kunne få små lån, var der ingen grund til at tage et stort lån og afdrage på det. Lån 3000 kroner og lån 4000 kr blev nu pludseligt helt almindeligt at låne. Lånemulighederne var mange.

Det blev almindeligt for unge mennesker at optage et sms lån. Det var naturligvis de unge, der tog de nye  lånemuligheder til sig. De unge brugte alle de muligheder, som de nye smartphones gav os. Nu kunne man få et lån via sms. Det var sejt og smart, men ikke altid klogt, at man hurtigt kunne skaffe sig penge, inden man skulle i byen med gutterne. De nye lånemuligheder betød, at der blev optaget mange lån, som blev brugt til fornøjelser og elektronik..

Du kan læse i rapporten om kviklån fra 2015 her, at de hurtige lån. der kunne fås tit blev brugt til impulskøb. I rapporten kan man læse, at der er rigtig mange, som fortryder, at de har udnytte de nye lånemuligheder, og at de også havde fortrudt deres impulskøb. Når man låner uden at overveje, om det er klogt at låne penge, så risikerer man, at man ikke er i stand til at betale tilbage til tiden, og så kan et lån godt blive rigtig dyrt.

 Postet by erik-lauenborg via AdSet linkbuilding network