Liste over fordele ved udendørs lege og aktiviteter

Når dit barns eneste naturoplevelse består af at spille Angry Birds, så ved du, at du har et problem! Udendørs leg giver børnene en chance for at være børn og lege uden nogen form for restriktioner eller begrænsninger. Det styrker deres kreativitet, og udendørs leg har mange sundhedsmæssige fordele.

Her er en liste over de fysiske og psykiske fordele ved at få børn til at lege udenfor:

 

Forbedrer deres syn

Flere forskningsresultater peger på, at børn, der tilbringer tid udenfor, har et bedre udviklet syn end dem, der primært leger indendørs.

 

Fremmer sociale færdigheder

På en legeplads er der ingen regler for, hvordan legen skal udforme sig. Der er ingen bestemt start eller slutning. Leg på legepladsen handler ikke bare om at løbe rundt og være aktiv, men det handler også om at lære sociale færdigheder gennem legen.

 

Øger den generelle opmærksomhed

Børn der ofte leger udenfor har en generel bedre opmærksomhed og impulsivitet. De ønsker at undersøge tingene og lære mere. Undersøgelser har også vist, at udendørs aktiviteter kan reducere ADHD symptomer hos børn.

 

Reducerer stress

At være udenforreducerer stress. Børn kan være stressede og fyldte med indtryk efter en dag i skolen eller i børnehaven. Flere undersøgelser viser, at når man opholder sig udendørs (både børn såvel som voksne), vil stressniveauet sænkes

 

D-vitamin

Mange børn har D-vitamin-mangel. Dette vitamin har flere sundhedsmæssige fordele, herunder forebyggelse af fremtidige knogleproblemer, diabetes og endda hjertekarsygdomme.

Man kan give et tilskud af D-vitamin, men du kan også få det i dets mest naturlige udgave: sollys.

 

Nu er du måske blevet overbevist om, at dine børn skal lege mere udendørs, så her er nogle forslag til, hvad I kan lave sammen (du har jo også gavn af at være udendørs):

  • Lav en fælles have. Det giver en vis tilfredsstillelse ved at så et lillebitte frø og iagttage, hvordan det spirer og til sidst bliver en blomst eller en grønsag. Havearbejde kan også give børn mere miljøbevidsthed fra en tidlig alder.
  • Udendørs fælles lege. Invester i nogle havespil I sammen kan spille. Det kan være kroket, gigant mikado, frisbee, dart eller petanque. Der er havespil, som egner sig til alle aldersgrupper.
  • Find små insekter, orme og snegle under sten og urtepotter. Ved hjælp af et forstørrelsesglas, kan børnene kigge nærmere på insekterne, hvilet være utroligt spændende og lærerigt.
  • Byg en fodrekasse til fuglene, eller lav jeres egne fodrekugler af palmin og frø. Placer dem i nærheden af et vindue, så børnene kan kigge ud af vinduet og følge med, når de har lyst. Få børnene til at lægge nye fodrekugler ud, når de første er blevet spist.
  • Teknologi er normalt ikke forbundet med udendørs leg, men med geocaching kan de to forskellige aktiviteter kombineres. Det er er en højteknologisk skattejagt, hvor man ved hjælp af en GPS-enhed kan finde koordinaterne for en cache (skat), som man derefter skal finde i naturen.Postet by ag via AdSet linkbuilding network