MMA – Hvad er det, og hvordan adskiller det sig fra anden kampsort?

MMA, som er en forkortelse for Mixed Martial Arts, kan kaldes for en moderne kampsport, da det, som det ses på navnet, kombinerer mange forskellige typer af kampsport i én og samme kamp. MMA blev introduceret for første gang i 1993, hvor det i stedet hed “Ultimate Fighting”. Det var også dengang, at MMA fik sit stempel som værende meget kontroversiel og direkte farlig for deltagerne – noget som der senere hen er blevet rettet gevaldigt op på. I dag er der nemlig en masse forskellige regulativer, der har gjort kamsporten mere “sikker”, men som stadigvæk sikrer, at deltagerne kan udfolde deres mange evner.

En kamp i MMA er, som skrevet, speciel ved, at deltagerne må bruge mange forskellige teknikker fra kampsportens verden for på den måde at få modstanderen i knæ. Kampene foregår inden i et stort metal-bur, hvor deltagerne kæmper “til døden”. Dette er naturligvis ikke sandt, men det er den stemning, som buret skaber overfor publikum. En MMA-kamp kan vindes på 3 forskellige måder, der alle tæller lige meget. Dommeren kan for det første vælge at stoppe kampen, når én af kæmperne ikke kan forsvare sig selv længere. Dette er altid en lidt kontroversiel ting – for hvornår skønnes det at være tilfældet? Den anden måde er simpelthen, at den ene kæmper besvimer af den ene eller anden grund (f.eks. pga. et knockout). Sidst men ikke mindst kan en kæmper til hver en tid “tappe-out”, hvilket betyder at klappe 3 gange i kanvassen. Dette stopper kampen, da kæmperen altså har givet op.

Mixed Martial Arts er, som allerede nævnt, en meget kontroversiel kampsport, da der ofte bliver kæmpet på en lidt uansvarlig måde, der kan synes direkte farlig. Dette sørger dommeren selvfølgelig for ikke sker, men det kan virke voldsomt for udenforstående, der ikke forstår de forskellige kampsport. MMA er sammensat af mange forskellige grene af kampsporten, der f.eks. tæller boksning, kick-boksning, brydning osv. osv. Det er en meget lang liste af grene, der er involveret, og det kan derfor være svært at sætte sig ind i dem alle. Oftest er kæmperne også eksperter indenfor en bestemt gren, der derfor vil være deres foretrukne.

Den helt store forskel på MMA og andre kampsports-discipliner er, at MMA anses for at være den mest brutale af dem. Dette har selvfølgelig primært noget at gøre med stemningen og buret, men har også ligeså meget at gøre med de mange forskellige slag, spark og moves, som kæmperne skal være opmærksomme på. Det er uforudsigeligheden, der både gør MMA seværdigt, men som også gør den til én af de hårdeste og mest brutale kampsports-discipliner, der findes. Sporten er særlig stor i USA og Mellemamerika, hvor der er en del fuldtidsprofessionelle, og det er altså primært der, at man kan gøre karriere indenfor sporten.

Du kan læse meget mere om MMA, Kampsport, træning og kost her – trænings blogPostet by fiverr47 via AdSet linkbuilding network