Mobillån – Kan mobillån være billige lån?

Man har hørt mange ting om de såkaldte mobillån. Og ofte er det ikke de mest flatterende ting, der siges. Mobillån har generelt et ry for at være dyre lån. Man har endda hørt, at renterne på denne type lån er helt urimelige og kan sætte folk i håbløs gæld. Mobillån har været på det danske lånemarkedet i mange år efterhånden. Og som med alt andet, er der også sket en stor udvikling med de hurtige mobillån.

Da mobillån først så dagens lys, var der knap så stramme regler, som man har nu. Faktisk er et mobillån ikke altid et helt dumt alternativ til det traditionelle banklån. Dette skyldes også, at banklån ikke er så nemme at få bevilget, som de var før i tiden. Efter finanskrisen har bankerne skærpet deres krav til kundens økonomi. Mange får afslag på et lån i banken, selvom man har en rimelig fin indkomst og økonomi. Samtidig er bankernes udlåns rente steget, og det er bestemt ikke billigt at få et forbrugslån i banken.

Danskerne har fortsat lidt ondt i økonomien, og de færreste kan klare sit i gennem livet uden på et tidspunkt at optage et lån. Derfor er der stor efterspørgsel på lån, og hvis bankerne ikke vil imødekomme denne efterspørgsel, så er der mange andre låneudbydere, som gerne vil efterkomme danskernes behov og som gerne låner penge ud med et mobillån.

Derfor er mobillån og banklån faktisk ikke længere så langt fra hinanden. Det kan sagtens betale sig at undersøge prisen og mulighederne på de forskellige online låneudbydere, og sammenligne dem med de traditionelle banklån.

Find det billigste lån

Har man brug for et lån skal man se sig godt for. Det er meget nemt at skaffe sig et mobillån, da der ikke er så mange krav, der skal opfyldes her. I bund og grund er låneudbyderne ligeglade med din økonomiske situation, så længe du ikke er registreret i RKI. Det kan være en fælde for nogen, da det er meget nemt at sætte sig i gæld og optage et mobillån, man i realiteten ikke har råd til at betale tilbage.

Skal mobillån bruges på en fornuftig og forsvarlig måde, så er det vigtigt, at man selv tager et ansvar og lægger budget for sin økonomi, før man hovedkulds optager et hurtigt lån. Det er naturligvis vigtigt, at man ikke låner flere penge, end man reelt har brug for, og at man har regnet på, hvornår man kan betale lånet tilbage igen. Har man først gjort dette, kan man begynde at lede efter det billigste lån.

Man finder det billigste lån ved at finde lånet med den laveste ÅOP. Det er efterhånden en gammel nyhed, men ikke desto mindre er det den eneste måde at gøre det på. ÅOP oplyser lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det er nemlig forskellen på renter og de forskellige gebyrer, der gør det nærmest umuligt selv at udregne prisen på et lån. Lånets ÅOP vil ganske enkelt fortælle dig en sammenlignelig pris på de forskellige lån. For nærmere forklaring omkring ÅOP kan du læse mere om hvordan du gennemskuer prisen på et lån her.

Det er dog vigtigt at understrege, at for at du kan sammenligne ÅOP på forskellige lån, er det vigtigt at lånene er “ens”, altså har samme lånebeløb og løbetid. Der vil være stor forskel på ÅOP på et lån på 60 dage og et lån på 3 år. Mobillån benyttes som regel i forbindelse med små kortsigtede lån, så for at sammenligne prisen med et banklån, skal du altså udregne banklånets ÅOP efter samme betingelser.

Gør du dette, vil du opdage, at mobillån og banklån faktisk slet ikke ligger så langt fra hinanden i pris. Hertil kan man sige, at der er mange folk, der har brug for et lån, som vil blive afvist i banken. Selvsamme mennesker kan nemt få godkendt et mobillån, og derfor accepterer mange også, at betale lidt ekstra for et mobillån, da det reelt er deres eneste mulighed.

Rentefri mobillån

Faktisk kan et mobillån også være helt gratis – det er i hvert fald billigere, end hvad bankerne kan tilbyde. Der findes nogle låneudbydere, som tilbyder rentefri lån til deres nye kunder. Disse lån er fuldstændig uden og renter og gebyrer, altså helt gratis. Gratis lån skal dog betales tilbage i løbet af 30 dage for at være gratis. Men har man mulighed for det, kan man faktisk låne op til 15000 kr helt kvit og frit. Det er naturligvis ikke en brugbar løsning for alle, men har man kun brug for et mindre lån i en kort periode, er det da ret smart at låne pengene helt gratis.

 

 

 Postet by palle-jensen via AdSet linkbuilding network