Ny sandkasse til ungerne – gør-det-selv-projekt

Et forårs/sommerprojekt som ikke tager ret lang tid er at få lavet en ny sandkasse til ungerne. Den gamle er af noget træ som er af alt for dårlig kvalitet, og derfor holder det ikke nær så godt som ventet. Desuden vokser børnene som ukrudt, hvilket gør at den efterhånden er for lille.

Fremgangsmåden er ret ligetil. Der skal bruges nogle brædder og nogle lægter (eller stolper), som saves over i den længde man finder passende, således sandkassen får den ønskede størrelse og højde. Især højden er yderst vigtig, da denne kan blive et problem både hvis den er for, men i særdeleshed også hvis den ikke er høj nok!

Materialerne til selve sandkassen blev indkøbt i den lokale Bauhaus, hvor der var gode priser at finde, på netop de materialer, som skulle bruges. Sandkassen er allerede blevet lavet (og taget i brug) til stor glæde for børnene på matriklen.

Nå.. Selve tilblivelsen af sandkassen var, som tidligere nævnt, ret ligetil. Fra et tidligere projekt med opsættelse af nyt hegn rundt om terrassen var der et par hegnspæle(hvis de hedder sådan) i imprægneret træ tilbage. En af disse blev skåret ud i en højde, så det passede med planker/lægterne – ja jeg ved ærligt talt ikke hvad de brædder hedder, kunne være der i 3-4 oven på hinanden. Da først det var på plads var det faktisk kun størrelsen af selve sandkassen der skulle findes ud af. Den endte med at blive stor. Virkelig stor. Faktisk er den næsten 9 kvadratmeter stor, hvilket gør, at børnene kan lege uden at der bliver for lidt plads, og desuden kan de have venner med hjem og være flere til at være i sandkassen uden at pladsen bliver et problem. Den nye, store sandkasse blev til i forbindelse med anlæggelse af ny terrasse, så den er blevet en “integreret” del af terrassen. Det er en fordel i og med, at børnene hele tiden er i nærheden og føler de er i kontakt med de voksne. Ud over selve materialerne til sandkassen var det også nødvendigt at finde sand til sandkassen. Det at finde sandkassesand kan sgu (undskyld sproget) være lidt af en jungle. Vejledningen er fra langt de fleste steder på nettet, ekstremt mangelfuld, hvilket overlader alt til den handlende. Det kan for nogle være et problem, at vejledningen omkring valg af sandtype ikke er til stede. I dette tilfælde gik det dog smertefrit. Mange står meget uvidende om, hvilken type sandkassesand der skal bruges – skal det være strandsand eller skal det være lidt grovere? For mig at se er det fuldstændig ligegyldigt, hvilken type sand det er, så længe det er forholdsvis fint.

God fornøjelse hvis ud nu selv har fået blod på tanden, med sådan et projekt.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network