Øjenoperation af Grå Stær i Aarhus

De fleste kender sikker til, at synet ikke ligefrem bliver bedre, når man når højere op i alderen. Det bliver ofte meget dårligt – sammen med mange andre sanser – så det bliver en smule sværere, at få hverdagen til at fungere. En af de helt store sygdomme, som er meget udbredt i Danmark, er grå stær, som er en øjensygdom der nedsætter synet meget drastisk og kan gå så langt, at man ikke kan se de korrekte farver samt andre problemer. Teknologien og lægevidenskaben er dog i dag så avanceret, at sygdommen i praksis ikke er noget problem, da det nemt kan opereres væk og man vil få synet tilbage, som var man aldrig blevet ramt af sygdommen. Der er nemlig mange steder, hvor de tilbyder denne operation, som kan hjælpe med grå stær på en meget effektiv vis.

Har du grå stær?

Grundlaget for at blive øjenopereret er selvfølgelig, at man faktisk har grå stær. Før man opereres, så skal det konstateres hos en læge, at man lider under grå stær. Det kan dog være ret svært at opdage sygdommen, da den ofte kommer snigende. Det er ikke en ændring fra den ene dag til den anden, men derimod over en længere periode, hvor man kan nå at blive vant til sit nedsatte syn. Nogle af de ting man skal lægge mærke til er f.eks., om man har et meget sløret syn det meste af tiden. Man får meget svært ved at se i mørke, bliver let blændet af kraftigt lys og i nogle ekstreme tilfælde kan man ikke kende forskel på de forskellige farver, da de forvrides, så de ikke ligner sig selv. Hvis du kan nikke genkendende til bare én af de symptomer, så kan det anbefales, at du søger til din læge og får lavet en undersøgelse, for at få det bekræftet og en øjenoperation kan anbefales.

Sådan foregår en operation

Hvis det viser sig, at du faktisk har grå stær, så skal du opereres.

Specielt i Aarhus findes der mange private klinikker, som har specialiseret sig i dette felt, så du er sikret den bedste behandling. Helt konkret foregår det ved, at man erstatter en ”linse” i øjet. Det er denne linse som langsomt bliver nedslidt og når man laver operationen, så fjerner man denne linse og erstatter den med en ny linse, som i de fleste tilfælde er lavet af en type blød plastik. Det lyder som en meget voldsom operation, men man får blot en smule lokal bedøvelse og så tager operationen ikke mere end 30 minutter. Det er altså hurtigt og nemt at få lavet en øjenoperation i Aarhus.

Det kan du forvente i perioden efter operationen

Når man får lavet en operation i øjet, så vil der altid være en periode, hvor man lige skal tage den med ro. Øjet skal have tid til at acceptere den nye situation og hvis du f.eks. skal køre bil eller andet arbejde, som kræver et ordenligt syn, så skal det godkendes af din læge. Det kan det dog oftest blive i løbet af meget få dage. vil du vide mere om forløbet med en øjenoperation og hvordan det forbedre din livskvalitet.Postet by doc. iversen via AdSet linkbuilding network