Planlæg din tid og bliv en bedre elitehåndboldspiller

Danmark er fyldt med dygtige elitehåndboldspillere og håndboldspillere som er godt på vej til at blive elitehåndboldspiller. Det betyder at der er en stor kamp om pladserne på eliteholdene, og her er det ikke alle spillere som får en plads på holdene. Der er heldigvis mange ting, som du kan gøre for øge dine chancer for at komme på et elitehold. Planlægning af tid er især en af de ting, som kan hjælpe dig meget som elitehåndboldspiller.

Planlægning af tid som elitehåndboldspiller

Der er mange ting man skal i løbet af dagen som elitehåndboldspiller – håndboldtræning, håndboldkamp, skole, arbejde, venner, familie osv, og det kan hurtigt blive noget rod, hvis man ikke planlægger sin tid. Hvis du gerne vil blive en bedre elitehåndboldspiller, er det godt hvis du arbejder på at blive bedre til at planlægge din tid.
Det er fx ikke optimalt, hvis du sidder sent hver aften og ser netflix, som så resulterer i at du ikke får ret meget søvn. Det gør at kroppen ikke får ret hvile, og det kan nemt gå ud over din performance og udvikling som håndboldspiller. Det kan så på sigt resultere i at en anden spiller får din plads, eller at du bliver smidt af eliteholdet.

Sådan planlægger du din tid bedre som elite håndboldspiller

Du kan starte med at skrive ned på papir hvad du laver i løbet af ugen. Gerne time for time så du får et godt overblik af hvad du bruger din tid på. Når du har gjort dette, kan du så begynde at optimere din tid, så den bliver planlagt bedre.
Det kan fx være at du har svært ved at følge med i skolen som elitehåndboldspiller. Dette problem kan tit løses med at bruge noget mere tid på lektier hver dag. Her kan du fx bruge noget mindre tid på tv/netflix, som du så bruger på lektier i stedet. Det kan også være du bruger rigtig meget tid på transport hver dag. Dette problem kan tit løses med at flytte tættere på arbejde, skole og det sted hvor du spiller håndbold.
Jeg er selv elitehåndboldspiller og jeg valgte fx at gå i en sportsklasse i 9. klasse og på gymnasium. Det gjorde at jeg nemmere kunne planlægge min tid, da skolen tog højde for at jeg spillede håndbold på eliteplan. Her havde jeg fx flere afleveringer for i de perioder, hvor der ikke var så mange kampe og træninger. De perioder hvor der var mange kampe og træninger, var det ikke så mange afleveringer.
En sportsklasse kan varmt anbefales, hvis du er elitehåndboldspiller. Der findes også mange gode sportsefterskoler, sportshøjskoler og sportskollegier i Danmark, som kunne være en mulighed.

Vil du have flere råd om håndbold?

Hvis du er på jagt efter flere råd om håndbold, kan du kigge forbi haandboldnationen.dk, som er en dansk håndbold blog, som hjælper håndboldspillere med at blive bedre til håndbold.Postet by Thomas via AdSet linkbuilding network