Redningsveste – Sikkerhed frem for alt!

Der er desværre altid en risiko for, at det kan gå galt når man er til søs. Derfor er det altid utroligt vigtigt at tænke på diverse sikkerheds foranstaltninger, og hvad man kan gøre for at forhindre ulykker. En af de mest oplagte ting når man er til søs er, at ifører sig en redningsvest.
Selvom det ifølge loven ikke er et krav at have en redningsvest på, så er der stadig krav til at have redningsveste ombord til alle der er med. Det betyder at hvis i er 5 mennesker ombord, så skal du minimum have 5 redningsveste med, som er tilgængelig for alle.
 

Værd at vide før køb af redningsvest

For din egen skyld så anbefaler vi ikke at du bare køber den første redningsvest du falder over, da det sjældent er den helt rigtige for dig. Det handler om at sætte sig godt ind i tingene, da det kan være med til at redde liv.
For det første så er det vigtigt at du går efter en vest som er enten C, ISO eller SOLAS godkendt – Med en af disse godkendelser, så er du sikker på at redningsvesten lever op til europæiske krav, og du kan derfor trygt bruge den. Udover dette er det vigtigt at undersøge ting såsom opdrift i vesten, og hvor meget opdrift der er nødvendig for dig.
Når det kommer til opdrift så afhænger det hele af, hvor meget du vejer – samt hvilket vejr du forventer at sejle i. Skal du bare sejle rundt i Danmark har du ikke behov for en redningsvest med ligeså meget opdrift, som hvis du skal sejle på de store internationale have med flere meter høje bølger.

I det hele taget er det direkte dumt ikke, at have redningsveste ombord, når det er en af de eneste ting der kan være med til at redde en hvis man skulle falde over bord. For langt de fleste mennesker er det en selvfølge, at man selvfølgelig har redningsveste med sig til søs i og med, at det også er et lovkrav. Hvis det ikke overholdes og der ikke er redningsveste til alle så koster det 600 kroner i bøde pr. person der ikke er redningsvest til. Det kan altså hurtigt blive en dyr sejltur, hvis man ikke har redningsveste til alle med sig. Man kan typisk finde en billig redningsvest på internettet, så det er ikke for at det er jordens største investering der skal foretages.
Vi kan anbefale at tage et kig på sikkerhav.dk, som er en uafhængig guide til alt, hvad der har med havet at gøre. Både sikkerhedsudstyr, men også diverse dele til en båd, samt legetøj til havet. Sikkerhav.dk er din nye portal når det kommer til udstyr til båden.Postet by simon-nielsen via AdSet linkbuilding network