Sådan kommer du og din bil sikkert igennem vinteren

De fleste, der har bil, ved at vinteren kan være hård ved bilen – særligt hvis du kører rundt i en ældre model. De svingende temperaturer samt salt og snavs på vejene, kan være en udfordring for selv nyere biler. Du kan heldigvis gøre meget selv, for at din bil kommer godt igennem vinteren og du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt bilen vil starte i sne og frost.

  • Du bør skifte til vinterdæk inden frosten tager fat. Du kan enten selv skifte eller få et værksted til det. Vinterdæk er, som navnet antyder, beregnet til at køre med om vinteren, og det er derfor ikke en god idé at køre med dem året rundt. Hvis ikke du allerede har nogle vinterdæk, bør du investere i nogle, inden vinteren for alvor starter. Herefter er alle de gode modeller nemlig ofte udsolgt, og priserne kan derfor godt stige.
  • Sørg for at din bil er rustsikret. De ofte meget svingende temperaturer skaber en del kondens, som kan danne rust i undervognen og samlingerne. Der findes mange steder, hvor du kan få din bil undervognsbehandlet, og det kan godt betale sig at forhøre sig flere steder om priser.
  • Om vinteren kan det være en god idé at vaske sin bil regelmæssigt. Vejsalt og snavs kan være hård for undervognen, men det kan også forringe dit udsyn i bilen.
  • Brug låseolie og silikone langs listerne, så du er sikker på at kunne komme ind i din bil selvom der er frostgrader. Det er irriterende at skulle på arbejde og ikke kunne åbne bildøren.
  • Hvis du bor eller arbejder inde i byen, kan det anbefales at have en form for en tillægsforsikring, der dækker, hvis der sker noget med dine bilruder. Om vinteren kan der samle sig meget sne og is på toppen af husene, og bor eller arbejder du et sted, hvor der er høje huse, kan sne eller isen falde ned, når det begynder at tø. Dette kan medføre knuste forruder. Er skaden sket, kan du få skiftet din bilrude på et værksted uden ekstra betaling.
  • Sørg altid for at have nogle vanter og halstørklæder i bilen. Hvis bilen går i stå, eller du har problemer med at starte den, kan det holde dig varm til, der kommer nogle og hjælper dig. Du kan også have en lille skovl og måske startkabler i bilen. Skovlen kan være nyttig, hvis du sidder fast i snedrive.
  • Hvis ikke du allerede har solbriller i bilen, bør du have nogle liggende derude. En lav, skarp sol og sne kan gøre det næsten umuligt at se, og du ville næsten lige så godt kunne køre rundt med bind for øjnene.
  • Invester i vejhjælp eller et falck-abonnement. Det kan være nyttigt, hvis du går i stå, eller hvis du kører galt, når der er frost. Din bil vil kunne hentes og bringes til nærmeste værksted.Postet by ag via AdSet linkbuilding network