Sådan skriver man en boganmeldelse

At anmelde en bog handler om at komme med nogle tanker om bogen fra anmelderens perspektiv. Anmelderen skriver et præcist afsnit der gengiver hans kritiske analyse af temaet og redegør for sin enighed eller uenighed med forfatteren. Boganmeldelsen er vigtigere i disse dage; den er det grundlæggende faktor, der får folk til at beslutte sig for en bog. Derfor er en anmelder nødt til at være ærlig og transparent hele vejen igennem. Brugere, som køber bøger fra Books Online, er altid interesserede i at læse anmeldelserne først, hvilket hjælper dem med at bestemme sig for en bestemt bog. Lær hvordan man skriver en boganmeldelse i denne artikel.

 

Der er to grundlæggende typer af boganmeldelser: Den beskrivende tilgang og den kritiske tilgang.

 

Den beskrivende tilgang

 

Den beskrivende tilgang dækker store dele af handlingsforløbet uden at inddrage en mening om temaet og karakterer i bogen. Skrivestilen er simpel og mild og udtrykker på ingen måde nogen individuelle vurderinger. Anmelderen giver al informationen og forbliver neutral og reserveret.

 

Den kritiske tilgang

 

Kritiske anmeldelser ser udtrykkets omfattende perspektiv. Alle vurderinger gives på baggrund af litterære værdier, historiske standarder og forfatterens evne til kompetent og effektivt at forklare temaet. Skrivestilen er anderledes end dén brugt i den beskrivende stil. Ord skrives med aggression og elementer af kritik og påskønnelse.

 

Vigtige aspekter af at anmelde bøger

 

Præcision.

Læs bogen med omhu og nøjagtighed. Vær opmærksom på hvert ord, du læser. Notér sidenummeret der imponerer dig, og vær detaljeret i dit udtryk og eksplicit med din information. Når du er færdig med at læse bogen, så tænk over det, du har læst: Dets formål og værdien med hensyn til skrivestandarder og indholdets kvalitet. Jo nøjere du læser, jo bedre får du en ide om forfatterens perspektiv. Alle disse overvejelser vil hjælpe dig med at forstå bogen og komme med en transparent anmeldelse.

 

Biografisk information.

Giv biografisk information som er relevant for bogens tema. Dette vil hjælpe læserne med at udvikle en forståelse for bogen fra starten af.

 

Husk dit formål

I en kritisk boganmeldelse bør du vælge en skrivestil, der skildrer din mening frem for en dikterende og undertrykkende ytring om emnet.

 

Andre vigtige overvejelser.

 

Karakterer

Karakterer spiller en stor rolle i historien. Som anmelder er du nødt til at finde kilden til karakteren og se på, hvordan forfatteren har tildelt karakterne forskellige egenskaber, og om han har formået at fastholde karakteren og hans rolle i fortællingen.

 

Tema

Temaet er en anden vigtig del af bogen. Anmelderen skal vurdere autenticiteten af temaet med bogens overordnede emne. Temaer kan være følgende:

  • Psykologiske
  • Sociale
  • Underholdende
  • Eskapistiske

 

Historiens plot

Historiens plot er endnu et vigtigt aspekt at dække, når man anmelder bøger. Plottet definerer udgivelsens natur, altså om det er en kærlighedshistorie, en krimi eller en spændingsroman.

 

Hvad enten du arbejder med udgivelsen eller skrivningen af bøger, bør du være opmærksom på anmeldelserne af dine bøger, så du kan forbedre dig og forblive selvsikker omkring dit mål med forfatterskabet.

Hvis du ønsker at skrive en boganmeldelse gøre det på boksidan.netPostet by fiverr47 via AdSet linkbuilding network