Smskviklån – Er de stadig kvikke?

Smskviklån er stadig populære, men er det en god idé at vælge et smskviklån, hvis man har brug for et lån? De fleste ved nok, at der er fare for en meget høj rente ved denne type lån og man skal være forsigtig med at optage hurtige lån. Men der er sket meget på lånemarkedet, og faktisk behøver de hurtige smskviklån ikke at være specielt dyre. Faktisk kan de endda fås helt gratis. Det er dog stadig vigtigt at se sig for, før man optager et lån.

Overvej din økonomi, før du vælger et smskviklån

Mange danskere har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Det er dyrt at leve i Danmark, og man vil gerne være med på det hele. Derfor er der mange, der tyr til de små hurtige smskviklån. Det kan være svært at få lov til at låne penge i banken, og de hurtige online lån er meget lettere at få tildelt. Her er der ikke så mange krav til ens økonomi. Faktisk er der ganske små krav. Der kan være forskellige alderskrav til de forskellige smskviklån, men ellers er det eneste krav der går igen, faktisk at man ikke må stå registreret hos RKI. Enkelte låneudbydere har krav til fast indkomst, men ellers er det meget nemt at få godkendt et smskviklån.

Det er selvfølgelig faren ved et hurtigt smskviklån. Det er ganske nemt og hurtigt at søge om et lån og denne godkendes også meget nemt og hurtigt. Derfor er det måske ikke altid de mest velovervejede låntagere, der vælger denne type smskviklån. Det er ofte forbrugere, som har brug for et lån nu og her, og som måske ikke gør sig de store overvejelser omkring, hvordan lånet skal afdrages og betales tilbage igen.

Fordelen ved et traditionelt banklån er her, at man får kyndig rådgivning og gennemgang af sin økonomi, før man sætter sig i gæld. Når banken giver afslag på et lån, er det jo netop typisk fordi ens økonomi ikke kan bære at skulle afdrage på et lån.

Denne del er der mange der ignorerer, hvis de blot ønsker et hurtigt smskviklån og måske ikke gør sig de store overvejelser omkring renter og ÅOP. Derfor har man også ofte hørt at de låntagere, der bruger disse små hurtige lån, ender i en grim gældsspiral. Dette kombineret med at de hurtige lån ofte har en høj rente, gør at forbrugeren ender med at betale en høj pris for et hurtigt lån.

Men faktisk er de hurtigt smskviklån ikke altid en helt dum idé. Har man for eksempelvis brug for et lån 25000 kr. kan man finde smskviklån med en rente på 4,99 %. Til sammenligning vil banken typisk tage mellem 9% og 13% for en kassekredit. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet grundigt, før man vælger at optage et lån. Det skal selvfølgelig hertil siges, at det er vigtigt også at holde øje med lånets ÅOP, som fortæller om lånets samlede årlige omkostninger i procent.

Gratis smskviklån

Et andet eksempel på at smskviklån kan være en god idé er gratis lån. Der findes flere låneudbydere, som tilbyder rentefri lån til deres nye kunder. Disse lån er helt uden renter og gebyrer og altså helt gratis for forbrugeren. Udover at man skal være ny kunde hos den pågældende låneudbyder, er det et et krav, at et gratis lån skal betales tilbage indenfor 30 dage. Et gratis lån er altså kun en god idé, hvis du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage i løbet af en måned.

Man kan låne op til 15000 kr. gratis med et smskviklån – og her er det så vigtigt at holde sig for øje, at lånet skal betales hurtigt tilbage. Låner man 15000 kr. fordi man akut har brug for et lån nu og her, er det nok de færreste, der har mulighed for at betale 15000 kr. tilbage i løbet af 30 dage. Der kan dog være situationer, hvor dette er muligt. Det kan være man ved, at man får sine feriepenge udbetalt eller får penge tilbage i Skat. Hvis man er sikker på, at man kan betale sit gratis lån tilbage indenfor 30 dage, er det slet ikke nogen dum løsning. Det siger næsten sig selv, når det nu er helt gratis at låne penge.

 

I sidste ende kan vi konstatere, at smskviklån stadig lever i bedste velgående og benyttes i stor stil af danskerne. Og det er ikke uden grund. Ser man sig for og undersøger markedet før man låner penge, er smskviklån ikke altid en dum løsning. Det er heller ikke altid den dyreste løsning. Har du brug for et lån, er det vigtigt at du lægger et budget og gør dig dine overvejelser. Forstår du at undersøge markedet godt, kan det sagtens være den bedste og billigste løsning for dig, at vælge et smskviklån – Men husk at se dig for, før du låner penge.

 

 Postet by palle-jensen via AdSet linkbuilding network