Spar penge på varmeregningen med nye vinduer

Hvis du synes, at din varmeregning er for høj, er det måske på tide at udskifte dine vinduer. Har du vinduer, som er fra før 1970’erne, så kan det med stor sandsynlighed være besparelser at hente på varmeregningen, hvis du udskifter dine gamle vinduer. Faktisk kan du forvente at spare op imod 25-30% på varmeregningen, hvis dine vinduer er fra 1970’erne eller tidligere, så investeringen vil hurtigt være tjent ind.

Trænger dine vinduer til udskiftning?

Det er muligt at få en professionel termografitekst, hvor du kan se varmetabet fra din bolig. I langt de fleste tilfælde er dette dog unødvendigt, for du kan også selv vurdere, om din bolig trænger til nye vinduer.
Hvis du har ældre vinduer, er de med stor sandsynlighed angrebet af råd og svamp. Dette kan ses på ydersiden af vinduerne, og er et godt tegn på, at vinduerne skal skiftes. Du kan tjekke vinduet for råd ved at stikke forsigtigt at stikke en kniv ind i træet. Den må ikke gå mere end en halv centimeter ind i træet.


Træk er også et tydeligt tegn på, at vinduer er ved at trænge til udskiftning. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du ikke altid kan mærke trækket, hvis der er vindstille, så det er en god idé at tjekke dem på en blæsende dag.  Du kan desuden øge din følsomhed, hvis du gør din hånd fugtig, så du nemmere kan mærke om vinduet er utæt.
Et sidste tegn på, at dine vinduer trænger til udskiftning, er hvis der ofte er dug og kondens på ruden. Dette er et tegn på, at vinduet ikke holder tæt, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, da det kan skabe skimmelsvamp, som nemt kan sprede sig til resten af huset.
Det er ikke udelukkende skidt, hvis dine vinduer er i dårlig stand. Jo dårligere dine nuværende vinduer er, des mere kan du forvente at spare på din varmeregning ved udskiftning af vinduerne.

Vælg det rette energimærke

Du har både mulighed for at vælge vinduer med energimærket A og B. Det optimale valg afhænger i høj grad af din bolig, men heldigvis er det ikke svært at lave denne vurdering.
Nye huse er generelt meget velisolerede, og derfor kan det betale sig at få A-mærkede vinduer, som vil give et minimalt varmeudslip. Du betaler lidt ekstra for det gode energimærke, men det kan også betale sig.
I en ældre bolig anbefales det generelt at vælge vinduer med energimærke B. Dette skyldes, at huset sjældent er særlig godt isoleret, hvilket giver et højere varmetab, og derfor vil de ikke give nogen gevinst at vælge vinduer med energimærke A. I øvrigt er det sjovt at læse lidt om, hvordan vinduer har set ud historisk – læs mere her: https://politiken.dk/forbrugogliv/boligogdesign/art5826899/Historie-S%C3%A5dan-har-vores-vinduer-udviklet-sig-gennem-tiden

Nye vinduer øger komforten

Nye vinduer er ikke alene en fordel for pengepungen, for de øger også komforten inde i husets rum. Ved gamle vinduer er der ofte problemer med træk, hvilket kan give store gener, når man opholder sig i et rum.
Hvis du ofte oplever, at det trækker, når du sidder indenfor, er det ved at være tid til at udskifte de gamle vinduer. Træk er ikke alene dårligt for varmeregningen. Det er også skadeligt for helbredet, og der er større risiko for at blive syg, hvis du opholder dig i træk. Kort sagt er der også stor sandsynlighed for at du vil nyde dine nye vinduer i hverdagen, så træf det rigtige valg og besøg Sparvinduer.dk allerede i dag.
Vil du spare penge på varmeregningen og samtidig gøre noget godt for dit hjem, så bør du udskifte dine gamle vinduer. Det er en investering, som hurtigt er tjent ind igen.Postet by soren-holm via AdSet linkbuilding network