Stål Højbede – Lavet af Corten Stål

Stål Højbede

Et populært byggemateriale, der er flyttet ind i villahaverne, og som står meget flot som baggrund i haven til både belægning og græs – er corten stål. Corten stål, er en ståltype, når den bliver produceret er lettere gråsort, men efter 2-3 måneder udenfor i vind og vejr vil få en smuk rustik og rusten overflade. Det er denne rusten farve der er kendetegnet ved corten stål.

Corten stål bliver i haven bl.a. brugt som; kant afgrænsning mellem planter og belægning, ligesom det bliver brugt som runde højbede i haven eller som flytbare plantekasse til terrassen eller lignende steder. Hvis du ønsker dig stål højbede, så er disse derfor oftest lavet af corten stål. Man er ikke i tvivl om stål højbedet eller en stål kant er lavet i corten stål, da den får en gylden rustik rusten overflade, der matcher stort set alt i haven. Selvom corten stål er brugt til kanter mellem bed og belægning, da vil det ikke smitte af ( af rust) på flise belægningen – det er nogle gange denne frygt, der får nogle kunder til at afholde sig fra at få lavet corten kanter, men de kan være helt rolige her. Stål højbede i corten stål kan købes flere steder på nettet. Prisen på corten bede er ofte kr. 1.500,- til 3.000,- pr. stk. Dog har jeg fundet et sted på nettet, hvor prisen er helt i bund på stål højbede.

Rionet

Rionet bruges normalt i byggerier, hvor det bruges til armering af beton, fundamenter og ved lægning af gulvvarmeslanger og lignende. Rionet går også under navne som armeringsgitter, armeringsnet eller armeringsvæv. Anvendelses mulighederne er mange, når man snakker om rionet, specielt de private forbrugeren har taget det populære rionet til sig.

Rionet – I den moderne have

Det er yderst moderne, at få lavet et hegn af rionet, eller bede af corten stål – der efter 2-3 måneder får en naturligt rustik rusten farve. I dag bruger mange rionettet til flotte rionet espalier til træer og buske, rionet hegn, og sågar til smarte rionet opslagstavler i det moderne hjem.

Hvis du søger efter et nyt hegn til haven, så kan et flot rionet hegn sagtens være løsningen, og det er endda nemt selv at montere på stolper, enten i træ eller i stål.

Til byggerier bruges oftest det ubehandlede rionet. Når de private køber rionet til hegn, da vil de dog oftest have et rustfrit rionet, derfor bruger man det rionet, der hedder galvaniseret rionet. Det galvaniserede rionet holder stålfarven og ruster ikke, i modsætning til det ubehandlede rionet, der får et rustikt rusten præg. Dog kan det ubehandlede rionet sagtens bruges til hegn eller espalier, og det passer også godt sammen med stål højbede i corten stål. Du kan også købe specielle rionet beslag, der passer til rionet hegn.

 Postet by Moeller via AdSet linkbuilding network