Treksta – Ledende producent af vandrestøvler og jagtstøvler

Treksta’s Historielogo_treksta

I 1988 startede Mr. Kwon en skofabrik i Busan, Sydkorea, som fokuserede på vandrestøvler, vandresko og jagtstøvler. Denne opstart har nu ledt til en markedsledende enhed indenfor friluftsfodtøj ved navn: Treksta.

Treksta startede op med at lave fodtøj for en række kendte mærker så som HiTec (Vandrestøvler, UK), LaFuma (Vandrestøvler, Frankrig), Oakley (Vandresko, USA) m.fl. Dette blev en stor succes og mange flere mærker er kommet til efterfølgende. Dette ledte selvfølgelig til at de i 1994 etablerede deres eget mærke: Treksta (Vandrestøvler og vandresko). Successen kom også her hurtigt og det var nødvendigt at udvide med først en fabrik i Tianjin og senere en anden, der gør at Treksta nu har over 5000 ansatte.

Fra starten af havde Mr. Kwon fokus på kvalitet og brugte således de bedste materialer til sine vandrestøvler og vandresko. Goretex membran var han således blandt de første til at få lov at benytte i Korea og tilsvarende gode leverandører blev brugt for alle andre materialer og komponenter.

Hypergrip Såler

Han var imidlertid ikke tilfreds med de såler, der kunne sources fra forskellige producenter, så han etablerede derfor hurtigt sin egen sålfabrik med navnet: Hypergrip. Denne sålfabrik er siden vokset og er nu den næststørste efter Vibram og benyttes af en række forskellig mærker: Chiruca sandaler (Spanien), Garmont vandrestøvler(Italien), Hanwag vandrestøvler (Tyskland), HiTec Vandrestøvler (UK) m.fl.

Hypergrip såler til vandrestøvler og jagtstøvlerHypergrip har bl.a. udviklet 3 unikke produkter de har patent på. Det første: Independent Suspension Technology (IST), der er en særlig opbygget sål, specielt god til f.eks. vandrestøvler. IST sålen er ekstra stødabsorberende, idet den er opbygget i 3 dele og der benyttes specielt stødabsorberende gummi. Treksta fik en Industrial Technology Innovation Award fra det koreanske handelsministerium for denne banebrydende teknologi. Det andet patent Treksta er i besidelse af er: IceLock sålerne, der forbedre skridsikkerheden på alle overflader men specielt på is hvor der er 40 % bedre skridsikkerhed i forhold til alm. såler pga. de glasfiber partikler, der er iblandet en del af ydresålens gummi.

NestFit Last til VandrestøvlerDet tredie patent er den nye type såler, der er blevet introduceret i 2014: NestFit sålerne, der er blevet frembragt efter at have gennemlyst 22.000 par fødder for at finde frem til en mere optimal last. Denne er udformet mere som en alm. fod og dermed giver en helt optimal støtte specielt i svangen på vandrestøvler. Lasten gør også at fodtøjet er bredere i den foreste del og der dermed er taget højde for plads til tæerne. Det er dermed en helt unik pasform, Treksta har introduceret. Hvilket også kan ses på at Treksta nu udelukkende benytter denne last.

Nye Teknologier

ZeroTie til vandreskoTreksta er hurtig til at benytte nye teknologier i deres fodtøj og var blandt de første til at benytte BOA Technologies unikke wire baserede lukkesystem. Systemet blev i sin tid udviklet til snowboard støvler men har siden gået sin sejrsgang til alt fra cykelsko over vandresko til jagtstøvler og vandrestøvler.

Treksta har også som de første benyttet ZeroTie lukke systemet, hvilket de også blev tildelt 2 guldmedaljer for på ISPO udstillingen i München i 2014. Systemer er unikt ved at man ikke skal bruge sine hænder til at binde skoene. Man sætter blot sin hæl i gulvet foran sig og trækker hælen til sig. Det lille hjul på hælen strammer således snørrebåndet. Når man skal have løsnet skoene igen træder man blot med spidsen af den ene sko på hælen af den anden, hvor udløseren er placeret lige over hjulet. Nemt og smart uden brug af hænderne.

Ekspansion

Treksta blev hurtigt markedsleder i Korea og startede export til Asien og Nordamerika, hvor de også hurtigt fik godt fodfæste. De blev således tildelt 70 milllion US$ Export Tower fra den Koreanske regering allerede i 1997 og har modtaget flere æresbeviser efterløgende. Turen til Europa startede med tildelingen af Goretex licens for Europa i 2012. Herefter er antallet af distributører øget så de nu er repræsenteret på de fleste markeder og successen fortsætter. Treksta producerer såleds over 6 millioner par vandresko/vandrestøvler om året og er dermed en dominerende spiller indenfor friluftsfodtøj.

Treksta’s sortiment består hovedsageligt af vandrestøvler, vandresko, jagtstøvler og andet friluftsfodtøj. Disse er nu også introduceret i Danmark og bliver nu solgt i danske detailbutikker.Postet by Outdoorger.dk via AdSet linkbuilding network