Vær et skridt foran, når du skal købe nye løbesko

At vælge de rigtige sportssko, kan gøre en kæmpe forskel – ligegyldigt om du går, løber eller cykler. Det kan dog være svært at vælge de rigtige sko, da udvalget er enormt.

Selvom de fleste sportsforretninger har dygtige medarbejdere, der vil kunne hjælpe dig med at finde de helt rigtige sko til formålet, kan det godt være en god idé at være et par skridt foran ved at forberede sig derhjemme, inden man tager ud og køber nye sko.

  • Forvent ikke at sko kan multitaske. Vandresko er stive, og løbesko er meget bøjelige. Hvis du både kan lide at vandre og løbe, så invester i sko til hvert sit formål.
  • Kig på dine gamle slidte løbesko og se, hvor de er mest slidte. Er de mest slidte på ydersiden af foden eller ved hælen, kan det være et tegn på, hvor skoen bør give dig lidt ekstra støtte.
  • Når du prøver sko, så prøv løbeskoene i flere størrelser, så du ved, hvad der sidder bedst. Størrelsen kan også være forskellig fra mærke til mærke, så prøv lidt forskelligt. Hvis skoen skal bruges til løb, så køb dem ca en størrelse for store, så du undgår blå negle, når du løber længere ture. Det er dog vigtigt, at løbeskoene sidder godt fast omkring hælen, så du ikke vrikker rundt, og vær sikker på, at du kan stramme skoene godt til med snørebåndene. Tjek om du kan vippe med tæerne inde i skoen.
  • Tag på skoshopping sidst på dagen. I løbet af dagen kan fødderne svulme lidt op, og det samme vil ske, når du er ude at løbe eller gå i længere tid. Dine løbesko skal passe, når dine fødder er på deres største.
  • Tag dine egne strømper med, når du skal prøve skoene. Der er forskel på tykkelsen af strømper, så tag de strømper med, som du vil have på, når du skal bruge skoene.
  • Tro ikke på at dine sko, skal gåes til. Dine sko, skal gerne være behagelige at have på med det samme. Gå lidt rundt inde i butikken og fornem, hvordan de er at have på.
  • Pris og kvalitet passer til dels sammen. Der er helt sikkert forskel på kvaliteten afhængig af om løbeskoen koster 200kr eller 800kr. Til gengæld er forskellen på et par sko til 850kr eller 1100kr nødvendigvis ikke så stor. Som med alt muligt andet betaler man ofte også for et brand, som kan gøre skoene dyrere end nødvendigt.
  • En gennemsnitlig løbesko bør udskiftes, efter du har løbet omkring 600-700 km, men du kan også tage udgangspunkt i, hvordan fødderne føles, efter du har haft dem på. Hvis sålen er helt slidt flere steder, eller skoen føles ubehagelig eller mindre støttende, er det tid til at skifte dine løbesko ud med nogle nye.Postet by ag via AdSet linkbuilding network